მაცივარი პროდუქტების შესანახად საუკეთესო ადგილია. იმისათვის, რომ პროდუქტი მალევე არ გაფუჭდეს, შეფუთვაზე მითითებულ რეკომენდაციებს უნდა მიჰყვეთ და შესაბამის ტემპერატურაზე შეინახოთ. თუმცა, არსებობს გარკვეული კატეგორიის პროდუქტები, რომელთა მაცივარში შენახვაც არ შეიძლება, ასევე არ შეიძლება გარკვეული ტიპის პდოდუქტების ერთ სივრცეში მოთავსებაც. იმისათვის, რომ თქვენმა პროდუქტებმა არ დაკარგონ სასარგებლო თვისებები, გემო და ხარისხი, აუცილებლად უნდა იქნეს გათვალისწინებული შენახვის პირობები.
-პომიდვრის მაცივარში შენახვას არ გირჩევთ, ის კარგავს გემოვნურ თვისებებს. მაცივრის ცივი ჰაერი, პომიდორს სიმწიფის პერიოდს უწყვეტს,მოგახსენებთ, რომ პომიდვრის გემო სიმწიფის პერიოდთან არის დაკავშირებული.ამიტომ პომიდვრის შენახვა მიზანშეწონილია კალათაში ან სამზარეულოს რომელიმე უჯრაში, სადაც უფრო ნაკლებად ეციება.
-რეჰანის და ბაზილიკის შენახვა მაცივარში მიზანშეწონილი არაა. ისინი მალევე ჭკნებიან და მათი სუნი მთელს პროდუქტებზე გადადის, თუ გსურთ რომ დიდხანს შეინახოთ, მაშინ გაახმეთ და შემდეგ გაყინეთ.
-კარტოფილის მაცივარში შენახვისას სახამებელი ტკბება და კარტოფილს გემო ეკარგება. თუ არ გაქვთ სარდაფი, მაშინ ეცადეთ, ბნელ ადგილას შეინახოთ, სინათლეზე კარტოფილი ღვივდება, გაღვივებული კარტოფილი კი საკვებად მავნეა.
-თუ ხახვს შეინახავთ მაცივარში, ტენიანობა მას დაარბილებს. ხახვი უნდა შეინახოთ გრილ და მშრალ ადგილას. ეს არ მოქმედებს მწვანე ხახვზე, მწვანე ხახვი დიდი რაოდენობით წყალს შეიცავს, ამიტომ შეგიძლიათ მაცივარში შენახვა. კარტოფილის მსგავსად ხახვიც ღვივდება სინათლეზე. ასევე, არ შეიძლება ამ ორი პროდუქტის ერთად შენახვაც.
-ნიორიც ძალიან მალე ფუჭდება მაცივარში, რეზინის ფორმას იღებს და იჩუტება. შეინახეთ მშრალ და გრილ ადგილას.
-როგორც წესი პურს სიცივე აშრობს. შესაბამისად უმჯობესია მაცივარში არ შეინახოთ.
-ბადრიჯანი სიცივეზე მგრძნობიარეა და მაცივარში ხანგრძლივად ყოფნის შემთხვევაში, შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის მავნეც გახდეს.
-თაფლი - ეს არის საკვები, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე განუსაზღვრელი დროით ძლებს. მაცივარში კი ის ძალიან სქელდება.
-ფორთოხალი - ამ ციტრუსში მჟავიანობა მაღალია. მაცივარში ის მშრალი და მყიფე ხდება.
-უმჯობესია კიტრი ოთახის ტემპერატურასთან შედარებით გრილ ადგილას შევინახოთ, მაგრამ ეს არ უნდა იყოს მაცივარი.
-ხილის უმეტესობა უფრო გემრიელია, როცა მაცივარშია გაციებული, თუმცა ვაშლი 1-2 კვირა ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ძლებს, შესაბამისად უმჯობესია მის გარეშე შევინახოთ.